Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  S deťmi na letné cyklistické výlety

S deťmi na letné cyklistické výlety

Naša krajina už je pretkaná sieťou pohodlných a bezpečných cyklotrás pre rodiny s deťmi. Prvým krokom je však obstaranie dobrého detského bicykla a prilby. 

Povieme si, čím sa riadiť pri vybavovaní malého cyklistu. K dispozícii sú detské bicykle 14, 16 a 20palcové. Väčšie už radíme do juniorského veku - bývajú osadené prehadzovačkou. U nej skúmajte funkčnosť - prehadzovanie musí byť čo najľahšie vzhľadom k sile detských prstov. Tieto bicykle už deti zoznámia aj s odpruženou vidlicou. Sú prakticky totožné s bicyklami pre dospelých a zvládnete s nimi aj dlhší výlet.

Veľkosť - kľúčový parameter pri výbere detského bicykla

Pri nákupe detského bicykla sa orientujte hlavne podľa veľkosti. Bicykel musí dieťaťu v každom okamihu veľkostne vyhovovať, len tak bude mať z jazdenia radosť. Veľkosť (výška) rámu je vzdialenosť medzi stredovou osou a koncom sedlovej trubky rámu bicykla. Uvádza sa zvyčajne v palcoch (1 palec = 2,54 cm).
 
Môžete využiť jednoduchú pomôcku: keď sa dieťa rozkročí nad horným rámom bicykla, s nohami na zemi, medzi trubkou a jeho rozkrokom má byť 5 cm voľného miesta. Sede sa potom overuje vzdialenosť k riadidlám. Výšku sedla nastavte tak, aby malý cyklista dosiahol nohami na zem.

Vyberajte detský bicykel podľa výšky a približného veku dieťaťa:

Priemer kolies v palcoch

Výška postavy v cm

Vek dieťaťa

 12"

   90110 cm 

 2–4 

 14"

   95115 cm 

 3–5 

 16"

 100125 cm

 4–7 

 20"

 105135 cm

 6–9

 24"

 115155 cm

 8–12

 26"

 155 cm a viac

 10 a viac


Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky