Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Detské bicykle 14 palcov

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

Jedným z kritérií pri výbere detského bicykla je jeho veľkosť. Tú treba vyberať veľmi starostlivo, príliš veľký bicykel by mohol malého cyklistu od jazdy na bicykli odradiť. A naopak nudiť by sa mohol na malom bicykli. Zlá veľkosť navyše negatívne ovplyvňuje posed na bicykli a môže mať škodlivé účinky na zdravie chrbta.

Veľkosť kolies 14 palcov nie je tak bežná (viac sa predávajú veľkosti 12 a 16 palcov). Kolesá "štrnástky" sú vhodné pre deti staré 3-4 roky a výšky 95 - 105 centimetrov (niekedy sa uvádza až 115 cm). Často môže byť táto veľkosť bicykla prvým bicyklom v živote dieťaťa, tak vyberajte starostlivo.

Sú vhodné najmä v prípade, keď je napríklad dieťa vysoké na 12-palcový bicykel, ale ešte nikdy na žiadnom bicykli nejazdilo. V takom prípade je vhodné zvoliť bicykel veľkosti 14 palcov. Jednotlivé veľkosti detských bicyklov (12 ", 16", 20 ", 24") nie je vhodné preskakovať.

Štrnástka sa zle zháňa

Žmurknutím po diskusiách a fórach na "cyklo" internete sme zistili, že veľa rodičov rieši veľkosť prvého bicykla a rozmýšľa sa medzi 12palcovými a 14palcovým, alebo dokonca 16-palcovými bicyklom. Všeobecne sa odporúča ako prvý bicykel mať ten najmenši 12palcový. Záleží však na skúsenostiach detí napr. z odrážadlá. Ak je na ňom zvyknuté jazdiť a udrží rovnováhu, môžete ho bez obáv pustiť na 12palcový bicykel. Ak je dieťa väčšie a "dvanástka" by na neho bola príliš malá, neostane než zaobstarať väčši bicykel.

Na výber máte zo značiek Leader Fox, DHS, Rock Machine, Dino, výber naozaj moc veľký nie je.

Pre najmenši slečny - Detský bicykel DHS Miss Fourteen 1404 14 "

Medzi najpredávanejšie detské bicykle tejto sezóny patrí ružovo-biely (alebo fialovo-biely) model od obľúbenej značky DHS. Rodičoch aj deti poteší výbava bicykla - blatníky, predný košík, zvonček a tiež bezpečnostný kryt reťazu.

Bicykel je pre všetkých začínajúcich cyklistov, asi od 3 rokov. Na bicykel môžete pripevniť balančná kolieska pre vyššiu stabilitu pri jazde. A ako sa pochválil jeden zo zákazníkov:
"Tento výrobok som si vybral kvôli cene a jeho vzhľadu, keďže som vo svojom meste nezohnal tak pekný a lacnejšie výrobok pre svoju vnučku ..."

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky