Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Ako vybrať bicykle pre deti?

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Rozhodli ste sa zaobstarať nové detský bicykel? Poradíme vám, ako sa pri nákupe nespáliť.

Základom je výber správnej veľkosti detského bicykla. Na internete nájdete množstvo tabuliek s výškou dieťaťa a vhodnou veľkosťou. U kolies sa ako veľkosť berie veľkosť rámu (dĺžka sedlovej trúbky) v palcoch a tak sa stretnete s detskými kolesami veľkosťou 12 až 24 palcov. Vyššie veľkosti už zodpovedajú kolesám pre dospelých. Výnimočne narazíte aj na kolesá desaťpalcový, ale väčšinou sa ako prvý kupuje "dvanástka".

Tipy pre výber správnej veľkosti detského bicykla

Je potrebné poznať výšku dieťaťa a tiež jeho doterajšie skúsenosti s kolesami, alebo u najmenších detí s odrážadlom. Ako jazdilo dieťa doteraz? Udrží rovnováhu? Požičajte si bicykel od známeho a vyskúšajte, ako bude vášmu synčekovi, alebo dcére veľkosť sedieť.

Pre menej obratné deti voľte radšej menšiu veľkosť, aby si bolo pri prvých metroch na bicykli istejšie. Všeobecné odporúčanie je, že veľkosť rámu bicykla sa volí tak, aby malý cyklista stojaci obkročmo nad kolesom mal hornú (vodorovnú) rámovú trúbku asi 5 cm od rozkroku.

Ďalším krokom je nastavenie sedla. Nastavte si správnu výšku sedla tak, aby ste pri sedení na sedle dosiahli napnutou nohou pätou na pedále. Pri jazde leží špička nohy na pedáli a noha je v spodnej polohe pedálu mierne pokrčená. V žiadnom prípade by sa Vám nemala panva húpať zľava doprava. Panva by mala byť teda pri jazde takmer nehybná.

Najpredávanejšie detské bicykle - séria Miss od DHS

Medzi najobľúbenejšie produkty na tuzemskom cyklo trhu patria modely od značky DHS. Miss Fourteen 1404 je bicykel s 8" rámom, 14" kolesami, blatníky, predným košíkom. Má taktiež kryt reťaze, zvonček, oceľové čeľusťové brzdy a bezpečnostné kolieska.

Krásný bicykel pre malé slečny je vhodný pre deti od 3 rokov, ideálny ako prvý bicykel. 

Pre deti od 6 rokov je určený ďalší populárny typ - bicykel DHS Miss Twenty 2004 20". Za veľmi dobrú cenu kúpite plne vybavený a kvalitný detský bicykel.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky