Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Školáci, sú tu detské bicykle pre deti od 6 rokov

Školáci, sú tu detské bicykle pre deti od 6 rokov

Nástup do školy je obdobím, kedy už by dieťa malo poznať výbavu bicykla aj pravidlá cestnej premávky. Tiež si iste samo rado vyberie bicykel, na ktorom bude rado jazdiť.

Šesťročné dieťa vie, že pre jazdu na bicykli platí to isté čo pre chôdzu po chodníku - vždy je nutné byť s doprovodom. Lepšie ako cesty sú samozrejme cyklotrasy.

Učte svojho malého školáka zvoliť správnu jazdnú stopu, udržiavať priamy smer jazdy, bezpečné brzdenie a zastavenie, dbať na viditeľnosť a vždy používať detskú helmu. Detské bicykle sú aj tradičnými darčekami k nástupu do školy, Vianociam či ukončeniu prvej triedy. Pre tento vek vyberajte medzi detskými bicyklami veľkosti 16 palcov alebo 20 palcov.

Detský bicykel 16 palcov pre vek 4 až 7 rokov a výšku 100 až 125 cm

16palcové detské bicykle sa hodia pre deti okolo 5 rokov s výškou postavy od 100 do 125 cm. Tieto detské bicykle majú vo svojej výbave balančné kolieska, rovnako ako 12palcové bicykle. Zdatní malí cyklisti ich však už nebudú potrebovať. Dôležité je vybavenie 16palcových bicyklov bezpečnostným krytom reťaza a pri niektorých modeloch sú súčasťou blatníky alebo úložné košíky.

Detské bicykle 16 palcov sú ideálne pre predškolský vek a pre malých školákov, niekedy aj ako prvý bicykel.

Detský bicykel 20 palcov pre vek 6 až 9 rokov a výšku 105 až 135 cm

20palcové detské bicykle sa hodia pre deti okolo 7 rokov s výškou postavy od 105 do 135 cm. Kúpite ich už bez pomocných koliesok. Deti v tomto veku už väčšinou vedia jazdiť bez koliesok, napriek tomu ich môžete dokúpiť. Tieto bicykle sú už bežne vybavené prehadzovačkou a niektoré modely tiež odpruženou prednou vidlicou.

Detské bicykle 20 palcov sú pre deti školského veku, ktoré už vedia jazdiť na bicykli.

Tip na bicykel pre školáka okolo 6 rokov

 

Na obrázku je detský bicykel DHS Terrana 2021 20" - model 2016 s odľahčeným 14" rámom a 20" kolesami, ideálny pre deti s výškou postavy 105 - 135 cm. Je vybavený radou bezpečnostných prvkov ako je zvonček, sada odrazok alebo účinné čeľusťové brzdy. Vďaka výbornému pomeru cena / výbava a atraktívnemu dizajnu je tento detský bicykel vyhľadávaným modelom.

Vyhovuje aj deťom, ktoré sú ešte v cyklistických zručnostiach neisté. Spolu s písmenkami a číslicami sa ale všetko rýchlo naučia!

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky