Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Chrániče pre malých cyklistov

Chrániče pre malých cyklistov

Ako ochrániť zdravie malého cyklistu? Základom je prilba, ochrániť však môžete i ďalšie časti tela. Nezabudnite tiež na prsty na rukách, veľmi namáhané usilovným držaním riadidiel.

Malého cyklistu má chrániť prilba zo zákona, povinná je na komunikáciách do 15 rokov. Povinná je pre jazdu na bicykli aj na všetkých jazdných zariadeniach, ktoré majú funkciu bicykla. Odborníci odporúčajú používať detskú prilbu aj na odrážadle, kolobežkách, štvorkolkách a pod. Výnimkou nie sú ani kolieskové korčule.

Dôležité je prilbu nosiť aj na najkratšie jazdy v blízkosti domova. Podľa štatistík dochádza práve blízko bydliska k najčastejším nehodám a bez prilby bývajú následky fatálne. U detí tvoria poranenia hlavy asi polovicu všetkých úrazov pri jazde na bicykli. Ďalej nasledujú ruky a kĺby.

Prilbu je potrebné mať dobre upevnenú a v správnej veľkosti. Buďte dieťaťu príkladom a noste prilbu tiež, nielen mimo mesto.

Ako chrániť zvyšok tela?

Hlavu máme chránenú prilbou. A čo ruky a nohy? V ponuke obchodov nájdete celý rad setov určených predovšetkým na inline korčule. Sety sú zvyčajne 6 dielne a obsahujú chrániče kolien, lakťov a dlaní. Kúpite ich v rôznych farebných variantách, pre chlapcov a dievčatá.

Obľúbený je WORKER Kinder Set 6 dielny - aspoň podľa recenzií rodičov:

"Chrániče dobre padnú, vyberali sme ich podľa vzhľadu a veľkosti. Dobre a ľahko sa zapínajú, zvládne to aj dieťa. Odporúčam ostatným. My sme vybrali veľkosť S pre 5-ročné dieťa a sú mu úplne akurát, "zverila sa Jana Váňová.

"Pre 6 ročného syna veľkosť L akurát, pre 4 ročnú dcéru budem objednávať ešte o číslo menšie. Syn dal chráničom už zabrať a dobre držia aj tlmia náraz."

Worker ponúka ešte Profi Set 6 dielny, ktorý je asi dvakrát drahší, opäť je to sada chráničov kolien, lakťov a dlaní, ale luxusnejší s odvodom potu a odvetrávaním. Je určený pre väčších cyklistov a korčuliarov od 120 cm výšky až po takmer dvojmetrových dlháňov. S týmto setom budú jazdiť bezpečne aj dospelí!

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky