Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Bicykle pre deti od 5. do 10. rokov

Bicykle pre deti od 5. do 10. rokov

Pre deti od 5. do 10. rokov sú určené bicykle s veľkosťou 16 až 20 palcov, prípadne 24 palcov.

Deti uvedeného veku by už mali bez problémov udržiať rovnováhu, používať prednú a zadnú brzdu.

Väčšie deti jazdia na bicykloch, ktoré sa už konštrukciou veľmi podobajú bicyklom pre dospelých. Jedinou výnimkou je mohutnosť bicykla, detský býva ľahší a radenie by malo byť jednoduchšie.

Podľa farby potom rozdeľujeme bicykle na chlapčenské a dievčenské. Detské bicykle sú dnes atraktívne, aby na nich deti jazdili rady.

Vyberáme detské bicykle pre 5 - 10 ročné deti

Priemer kolies v palcoch

Výška postavy v cm

Vek dieťaťa

 16"

 100–125 cm

 4–7 

 20"

 105–135 cm

 6–9

 24"

 115–155 cm

 8–12

 26"

 155 cm a viac

 10 a viac

Pri výbere detského bicykla je podstatná veľkosť - správna voľba podmieňuje ľahkú ovládateľnosť. Bicykel musí byť pre dieťa vždy "tak akurát", ani malý, ani veľký. Veľkosť (výška) rámu je vzdialenosť medzi stredovou osou a koncom sedlovej trúbky rámu bicykla. Uvádza sa v palcoch (1 palec = 2,54 cm).

Môžete skúsiť jednoduchú pomôcku: keď sa dieťa rozkročí nad horným rámom bicykla s nohami na zemi, medzi trúbkou a jeho rozkrokom má byť 5 cm voľného miesta. V sede je potom nutné overiť optimálnu vzdialenosť k riadidkam. Výšku sedla nastavte tak, aby najmä menšie dieťa dosiahlo nohami na zem a malo tak istotu.

Vybavenie detských bicyklov

  • 16 "- bez prehadzovačky, alternatívne ešte s balančnými kolieskami, s výškovou úpravou sediel a riadidka
  • 20 "- už majú prehadzovačku so 6. prevodmi, obsahujú 2 pákové brzdy a voľnobežný náboj. Odpružená vidlica zaisťuje pohodlnejšiu terénnu jazdu
  • 24 ", 26" - juniorské detské bicykle, sú prakticky totožné s bicyklami pre dospelých. Do ich vybavenia patrí prehadzovačka, prešmykovač, 2 ručné brzdy a odpružená vidlica. Dieťa na nich s prehľadom zvládne aj dlhšie cyklistické výlety

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky