Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Ako vybrať freestyle bicykel pre začiatočníka?

Ako vybrať freestyle bicykel pre začiatočníka?

Súčasný hit medzi športovými potrebami - robustné freestyle a BMX bicykle - sú určené na jazdu v skateparkoch, U-rampách, na uzavretých okruhoch alebo v špeciálnych spevnených priestoroch. Poradíme vám, ako vybrať freestyle bicykel pre začiatočníka.

Veľkosť rámu, osadenie a váhu freestyle a BMX bicykla určuje vek, váha a výška jeho budúceho užívateľa. Napríklad 20" freestyle bicykel je odporúčaný jazdcom od 10 rokov.

Ďalšími posudzovanými parametrami freestyle bicykla sú jeho odolnosť, funkčnosť a jednotlivé komponenty - rám, vidlica, riadidlá, predstavec, kľuky, prevodník, brzda, stupačky (pegy). Freestyle bicykel navrhnutý pre naozaj tvrdé zaobchádzanie má napríklad výkonné kotúčové brzdy, široké riadidlá a krátky predstavec pre dokonalé ovládanie. S komponentami súvisia tiež možnosti garančného a pozáručného servisu bicyklov, ktoré jednotliví predajcovia zabezpečujú na rôznych úrovniach.

Lacnejší freestyle bicykel stačí na jazdy okolo domu, nie však na tréning. Výbava bicykla sa postupne zlepšuje s rastom jazdných schopností. Pretože ide o extrémny šport a dnešní jazdci vďaka dobrým podmienkam zvládajú čoskoro aj ťažké triky, teda spočiatku často padajú, potrebujú tiež chrániče kolien, holení a prilbu.

Freestyle BMX ponúka deťom množstvo zážitkov, nových kamarátov, adrenalín, osamostatnenie aj posúvanie osobných hraníc. Možností, kde ho vyskúšať, je stále viac. Celé leto je k dispozícii napríklad freestyle park Olomouc, U Šantovky, kde môžu vystrájať nadšenci na bicykloch, kolobežkách aj kolieskových korčuliach. Vstup na športovisko s rozmermi 15 × 30 metrov je zadarmo a bikeri sú z tejto dráhy nadšení.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky