Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Cyklotrasa pre detské bicykle zo Zvolena do Banskej Bystrice

Cyklotrasa pre detské bicykle zo Zvolena do Banskej Bystrice

Dnes vám odporučíme rodinnú cyklotrasu, ktorá vedie po starej ceste zo Zvolena do Banskej Bystrice pozdĺž rieky Hron. Prechádza cez kúpeľné mesto Sliač a popri drevenom kostolíku v Hronseku, ktorý je zapísaný v zozname UNESCO.

Nenáročná oddychová cyklotrasa v dĺžke 21 km vedie po asfaltovej ceste aj po ľahkom teréne. Trasa je pozdĺž rieky Hron – Zvolen, sídlisko Podborová – Sliač – Veľká lúka – Hronsek – Vlkanová – Banská Bystrica (časť Radvaň). Prevýšenie činí 50 m.

Čo ukázať deťom na trase

Zvolen
V meste sa nachádza mnoho pamiatok. Dominantou je zvolenský zámok (po rekonštrukcii) na námestí, ktoré patrí k najväčším na Slovensku (dĺžka 400 m). Súbežne s ním vedie krátka cesta pre cyklistov. Na začiatku námestia sa nachádza pamätník SNP v tvare Valašky, z ktorého môžete vidieť rovno na  evanjelický kostol sv. Trojice z 19. storočia. V strede námestia je pomník padlým vojakom Sovietskej armády a na konci rímsko-katolícky kostol sv. Alžbety z 13. storočia.

Drevený kostolík v Hronseku
Evanjelický kostol bol postavený v roku 1726. Je zasadený do nádherného prostredia košatých líp. Má 1100 miest na sedenie a na jeho postavenie nebol potrebný ani jeden kovový klinec. Celý kostol je postavený z dreva. Kostol bol v roku 2008 zapísaný do UNESCA a prehliadka je denne od 10 do 17 hodín.

Banská Bystrica
Centrum Banskej Bystrice tvorí Námestie SNP, ktoré ohraničujú honostné meštianske domy (najvýznamnejšie sú: Beniczkého a Thurzov dom). V hornej časti sa nachádza hodinová veža z roku 1552, odklonená vyše 60 cm doľava od vodorovnej osi. Kedysi bola aj strážnou vežou. Kostol sv.Františka Xaverského z roku 1715 je duplikát kostola II Gesu v Ríme. Dve veže v prednej časti vznikli v roku 1844. V kostole je mnoho hodnotných pamiatok. Pešia zóna z námestia pokračuje ku kostolu sv. Alžbety a domu, v ktorom vyhlásili sedmohradské knieža Bethlena za uhorského kráľa.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky