Kúpiť detské bicykle – e-shop

Sprievodca výberom
detských bicyklov


Detské bicykle  >  Bicykle pre deti od 2 rokov

Bicykle pre deti od 2 rokov

Prvé detské bicykle sa väčšinou obstarávajú trojročným deťom, ale možno máte mimoriadne zdatné dvojročné dieťa, a radi by ste ho osamostatnili. Popozerajte sa po kategórii 12 palcových detských bicyklov.

Detské bicykle 12 palcov - pre začínajúcich cyklistov

Prvé detské bicykle majú veľkosť 12 až 14 palcov, prídavné odnímateľné kolieska a atraktívny dizajn, napríklad Hello Kitty, Kawasaki, Princess, Galaxy Fenix. Deti s výškou 90 až 110 cm vo veku 2 až 3 rokov sa na nich naučia šliapať a brzdiť "protišlapom".

Tipy k výberu bicykla pre deti od 2 rokov

Je už vaše dieťa veľké na odrážadlo? Tak mu vyberte prvý ozajstný bicykel. Neuponáhľajte to však, dajte pozor predovšetkým na veľkosť. Niekto 12 palcový bicykel vynechá a zaobstará rovno bicykel 16 palcový pre približný vek 3 - 6 rokov. Je nutné, aby dieťa dosiahlo nohami na zem a malo riadidlá zhruba vo výške pásu.

Veľkou chybou je vybrať väčší bicykel, do ktorého má dieťa "dorásť". Taký bicykel je pre dieťa ťažko ovládateľný a je tu vyššie riziko úraz. Radenie nie je u bicyklov do 20 palcov nutné, deti ešte nemajú silu ho ovládať.

S prevenciou úrazov súvisí aj povinná prilba na detský bicykel a odporúčajú sa aj chrániče lakťov a kolien. A keď zaistíte pitný režim, dobrú desiatu a stály dohľad nad malým cyklistom, môžete smelo vyraziť na rodinný výlet.

Sila je tiež v doplnkoch detského bicykla

Deti majú mať z bicykla radosť, jazda ich musí baviť. Potvrdzujú to aj psychológovia, ktorí upozorňujú na to, že akýkoľvek neúspech dieťa od výučby jazdy na bicykli odradí. Tiež nervozita rodičov už napáchala mnoho škôd. Je potrebné byť dieťaťu trpezlivým sprievodcom a v žiadnom prípade ho neporovnávať s rovesníkmi, pretože každý má svoj jedinečný vývoj.

Za účelom motivácie môžete malej slečne dopriať bicykel s košíčkom a zadným nosičom pre bábiky, chalanovi zase presnú kópiu legendárnej terénnej motorky. Detský bicykel je ideálnym darčekom k narodeninám či Vianociam, ktorý deti naozaj využijú, o čom svedčia aj recenzie rodičov a starých rodičov.

Zdieľajte článok



Odporúčame detské bicykle






Ďalšie novinky

Ako vybrať bicykle pre deti?

Detské bicykle patria medzi obľúbené vianočné, alebo narodeninové darčeky. Deti ich vidia u svojich kamarátov a želajú si jazdiť ako oni. Ako vybrať ten najlepši bicykel pre vaše dieťa?

Detský bicykel pre najmenších

Hľadáte detský bicykel pre najmenšieho člena rodiny? Tak to ste na správnom mieste, pretože na internetových stránkach najlepšie porovnáte veľkosti, parametre, značky i farby detských bicyklov.

Detské bicykle 14 palcov

Pre koho sú určené detské bicykle veľkosti 14 palcov? Pre našich najmenších cyklistov. Aký je výber a ako vybrať správnz bicykel pre deti?

všetky novinky